Wist je dat knoflook je kan helpen beschermen tegen kanker? Deze bolvormige plant heeft tal van gezondheidsvoordelen en is rijk aan antioxidanten. Het is ook een goede bron van mangaan, vitamine B6, C en selenium. Het kan ook uw cholesterolgehalte verlagen en uw immuunsysteem stimuleren. Het is ook goed voor je huid en haar, dus als je moeite hebt om te beslissen tussen Allium en knoflook, probeer dan deze recepten. Knoflook is een extreem gezond voedsel!
Ruwe knoflook heeft een groot aantal gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van het risico op sommige soorten kanker. Zijn antibacterieel, antischimmel, antiviraal en antitrombotisch. De anticarcinogene eigenschappen van knoflook zijn vooral indrukwekkend. Onlangs sprak Dr. John A. Milner, hoofd van de Nutrition Science Research Group aan de University of New Zealands Division of Cancer Prevention, over de vele voordelen. Het bevat ook een grote hoeveelheid vitamine C, waardoor het lichaam ontstekingen helpt te bestrijden en te beschermen tegen kanker.
Naast de gezondheidsvoordelen heeft knoflook ook een medicinale waarde. Oude Indiase en Chinese geneeskunde erkende voordelen voor het genezen van knoflooks. Avicenna, universitair hoofddocent geneeskunde aan de University of California, Los Angeles School of Medicine, adviseerde in feite knoflooktherapie voor de behandeling van verschillende ziekten. Knoflook wordt al lang beschouwd als een krachtig antibioticum en nuttige verbinding. De moderne geneeskunde is begonnen met het bijzondere aandacht voor de genezende kracht van knoflook bij de behandeling van veel gezondheidsproblemen.